14.7.12

MARI LABURKAN DUIT ANDA UNTUK MENJADI KAYA

Bismillahirramhmanirrahim

Alhamdulillah hari ini masih diberi peluang untuk hidup dengan izin Allah swt.

Firman Allah dalam al-Quran yang bermaksud:

Tidak ada kebaikan dari banyak pembicaraan rahsia mereka kecuali rahsia dari orang yang menyuruh (orang) bersedekah, atau berbuat kebaikan, atau mengadakan pendamaian di antara manusia. Siapa yang berbuat demikian kerana mencari keredhaan Allah, maka kelak Kami akan memberinya PAHALA yang BESAR. <surah an-Nisa' ayat 114>

Maka ketika mereka masuk ke (tempat) Yusuf, mereka berkata, "Wahai Al-Aziz! Kami dan keluarga kami telah ditimpa kesengsaraan dan kami datang membawa barang-barang yang tidak berharga, maka penuhilah jatah (gandum) untuk kami, dan bersedekahlah kepada kami. Sesungguhnya Allah memberi balasan kepada orang yang bersedekah". <surah Yusuf ayat 88>Gambar di atas sudah cukup untuk anda mendapat maklumat yang ingin saya sampaikan.

Marilah sama-sama kita beramal dengan membelanjakan sedikit harta yang dimiliki untuk saham akhirat kelak. Sekiranya tidak mampu untuk seorang rm50 boleh bawa kwan share sama sampai nilai kumpul dengan kawan tu sampai rm50. Kemudian bolehlah membantu mereka untuk Maahad Tahfiz Al-Quran At-Tanwirah.

Semoga Allah membalas kebaikan yang saudara lakukan.


Rujukan: Tafsir Qur'an Perkata (Dr. Ahmad Hatta, MA.)

Jemput lawat dan like page :-
2 comments: